A tárgyaláson a vállalat vezetősége megerősítette azt a szándékát, hogy három éven belül a béreket illetően a közép-kelet-európai régióban a kiskereskedelmi szektorban a három legjobban fizető munkáltató közé szeretne bekerülni. Éppen ezért jelentős mértékű béremelést kíván végrehajtani már az idei évben is.

A KASZ szerint rendkívül fontos, hogy a bérfejlesztés minél szélesebb körben valósuljon meg. A szakszervezet célja, hogy a tárgyalások során a teljes munkavállalói körről folyjanak az egyeztetések, és ne emeljenek ki előre külön munkaköri csoportokat, illetve áruházakat, hiszen ez az egyeztetések során rontaná a többi munkavállaló béremelési esélyét.

A tárgyalást a felek másfél hét múlva folytatják, ahol már az egyes munkaköri csoportokat érintő konkrét problémákról lesz szó. A KASZ jelezte a vállalat vezetősége felé, hogy nagy a feszültség és a várakozás a munkavállalók között, és akár sztrájkhelyzet is kialakulhat.

Volt egy kis nézeteltérés

A KASZ április elsején adta hírül, hogy a Tescóval folytatott egyeztetések során a jelenlegi bérszínvonalhoz képest 30-40 százalékkal magasabb béreket szeretne kiharcolni a munkavállalók számára, amit véleményük szerint 3 év alatt lehet elérni, ezért hosszú távú bérmegállapodást szeretnének aláírni a vállalat képviselőivel.

A KASZ akkor nehezményezte, hogy a másik ágazati képviselet, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete olyan sztrájkot hirdetett meg, amellyel kiemelten az online kereskedelemben dolgozó munkavállalók soron kívüli béremelését kívánta elérni.

Véleményük szerint így ez a sztrájk szerveződés indokolatlanul csorbítaná a nem online kereskedelemben dolgozók béremelési lehetőségeit.