A jelzálogbank a korábban már forgalomba hozott eredetileg hároméves futamidejű, 2 százalék fix kamatozású, és az eredetileg ötéves futamidejű, 2,5 százalék fix kamatozású tőzsdére bevezetett jelzáloglevél-sorozatokra bocsátott rá.

Az aukció során a két jelzáloglevél sorozatra összesen 70 milliárd forint össznévértékű ajánlatot nyújtottak be a befektetők, melyből a kibocsátó 26,5 milliárd forintot fogadott el. A megfelelő állampapír hozamokhoz képest rendkívül alacsony, 28 bázispontos felár mellett kerültek forgalomba az értékpapírok.

A 2,5 éves hátralévő futamidejű jelzáloglevél-sorozatból kibocsátott, 13,5 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 0,95 százalék, míg a 4,5 éves hátralévő futamidejű értékpapír-sorozatból elfogadott 13 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 2,21 százalék.

A hozamfelárak alakulása és a beérkező ajánlatok nagysága azt bizonyítja, hogy továbbra is rendkívül erős befektetői érdeklődés kíséri az Erste Jelzálogbank jelzáloglevél kibocsátásait.

A kibocsátással az Erste Bank Hungary Zrt. teljesítette az MNB által bevezetett jelzáloghitel-finanszírozás megfelelési mutató 2017. április 1-től hatályos előírásait.