Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nettó 418 750 000 forintért gyártatja le az Ötödikes című napi oktatási televíziós magazint a pécsi Erla Technopro Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel. Legfeljebb 335 epizódot rendelnek a részenként 26 perces, hétköznaponként adásba kerülő magazinból - derül ki a ki a magyar és uniós közbeszerzési eljárások figyelésével foglalkozó Közbeszerzési Hirdetmény Figyelő (KHF.hu) portál adataiból. Egy epizód gyártása így nettó 1,25 millió forintba kerül.

Az MTVA közbeszerzési hirdetményéből kiderül, hogy a tévéműsort 2016 szeptembere és 2017 decembere között tervezik vetíteni. A gyártónak a megrendelő (MTVA) által biztosított általános szinopszis/forgatókönyv és gyártási terv alapján kell legyártani a műsorokat, a megrendelő által előírt technikai követelményeknek megfelelően. Ehhez a gyártó nem jogosult az MTVA "humán és technikai erőforrásainak használatára".

A szerződést közbeszerzési hirdetmény közzététele nélkül kötötték meg. Az MTVA az uniós irányelvre és a közbeszerzési törvényre hivatkozott, amely szerint "az ajánlatkérő audiovizuális médiaszolgáltatónak minősül, és ilyenként a jelen hirdetményben megjelölt szerződés szerinti audiovizuális médiaszolgáltatásra szánt műsorszámok előállítása (gyártása) közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül beszerezhető".

A Céginfo.hu adatai szerint az Erla Technopro Kft. fő tevékenysége az egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás és jelenleg a pécsi Urbán Ernő és a nagyharsányi Oláh László tulajdonában áll. A társaságot 2011 szeptemberében I-Mediator Kft. néven biztosítási ügynöki, brókeri tevékenységre alapította a pécsi Parragi Péter, 500 ezer forint jegyzett tőkével. A cég 2014 februárjában váltott tulajdonost, nevet és profilt, a törzstőkét idén emelték hárommillió forintra.

Az Erla Technoprónak 2013-ban mindössze 400 ezer forint nettó árbevétele volt, 2014-ben már 44,6 millió, 2015-ben pedig 103,2 millió forint; az adózott eredménye sorrendben: 193 ezer forint, 5,9 millió, majd 9,9 millió forint volt.

Urbán és Oláh másik vállalkozása, az Erla Sound & Light Bt. 2000 óta működik, e társaságnak tavaly 28,7 milliós forgalma volt. (A bt. részt vett például többedmagával a Sziget fesztivál koncertjeinek közvetítésében 2012-ben.) Az interneten elérhető információk szerint az Erla-cégek (kiegészülve a tavaly 3,3 milliós bevételt elért Színpad Center Kft.-vel) a dél-dunántúli régió nagy tapasztalattal rendelkező vállalkozásai, rendezvénytechnikai megoldásokkal, digitális tartalomszolgáltatással, film és tv műsor készítéssel foglalkoznak.