Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Többek között az OTP Alapkezelő, a Fidelity, az Aberdeen, az Aegon és a Generali befektetési alapjai is elérhetők mostantól a Budapest Bank privátbanki ügyfélköre számára. A belépési limit a privátbanki szolgáltatások igénybevételéhez továbbra is 25 millió forint.

A privátbanki ügyfelek összvagyona jelenleg mintegy 200 milliárd forint - számolt be Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója, a BB Money+ privátbanki üzletágának vezetője.

A privátbanki növekedés alapját adó Budapest Alapkezelőnél is jól alakult 2017: a teljes kezelt vagyon 3,7 százalékkal 560 milliárd forintra emelkedett október végére, míg az alapokban kezelt vagyon 492 milliárd forintra nőtt, ez 2,9 százalékos növekedés 2016 végihez képest. Az alapkezelő piaci részesedése a Bamosz adatai szerint 8,3 százalék, ez az ötödik helyre elég.

Az alapkezelő új növekedési forrása a pénztári vagyonkezelés: nemrégiben elnyerték az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár vagyonkezelésre kiírt pályázatát. Az elmúlt évben három pályázat eredményeképpen összesen mintegy 24 milliárd forintnyi pénztári portfólió került a kezelésükbe.

Fotó forrása: Budapest Bank