A hétfői közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás 35 Combino villamos felszerelését tartalmazza és kiterjed a kamerarendszer központi vezérlő- és adattároló egységeinek beépítésére, továbbá a szereléshez kapcsolódó hatósági engedélyek beszerzésére és a szükséges szoftver fejlesztésekre is.

Ajánlatot az a cég tehet, amely az elmúlt három évben legalább 10 villamosra szerelt fel forgalomirányító rendszert, továbbá legalább nettó 10 millió forint értékben végzett városi forgalomirányító és utastájékoztató rendszerekhez kapcsolódó szoftverfejlesztést. z ajánlatok beadási határideje április 5. Az értékelésnél 10 súlyszámmal szerepel e minőség és 90 súlyszámmal az ár.

A felhívásban szereplő Futár (forgalomirányítási és utas tájékoztatási rendszer) egy műholdas járműkövetésen alapuló tájékoztató rendszer, amely  lehetővé teszi a járművek helyzetének közlését az utasokkal, továbbá a forgalom valós idejű, folyamatos, 24 órás felügyeletét, a menetrend szerinti közlekedés fenntartását, rendkívüli helyzetben pedig a gyors és hatékony beavatkozást.