Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ekr megvalósítása érdekében a cég nettó 3,25 milliárd forintért szerzi be magát a szoftverfejlesztést, a beüzemelést, oktatást és a szükséges kiszolgáló infrastruktúrát, a többi között mobileszközöket, hőnyomtatókat - derül ki a közbeszerzési pályázat eredményhirdetéséből.

A projektet a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte el, az eredetileg becsült értéknél 136 millió forinttal kedvezőbb ajánlatával. A megbízásért ringbe szállt többek között a T-Systems is - írta a portál.

Az új rendszerre uniós forrásból és a magyar költségvetésből biztosítanak forrást (összesen 2,4 milliárd forintot), a cég pedig saját forrásból pedig további mintegy 1,9 milliárd forintot fordít a projektre - válaszolta a 24.hu-nak a posta.

Az ekr - amely a csomagkézbesítést nem érinti, mert ott már 2011-ben megtörtént a váltás - lényege, hogy a postai könyvelt levélküldemények (belföldi és bejövő nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok) minden ügyfél számára követhetők legyenek a feladástól az átvételig. Így átláthatóbbá válik a teljes folyamat és kiküszöbölhető lesz az információhiányból származó bizonytalanság - véli a Magyar Posta.

A tervek szerint meghatározott településeken és kézbesítőjárásokban 2018 nyarán elkezdik tesztelni az új rendszert, majd szeptembertől folyamatosan kiterjesztik.

Címlapkép forrása: Pixabay.com.