A cég az elmúlt hat és fél év alatt ugyanis megtízszerezte lakáshitel-állományát, elérve a 250 milliárd forintot. Megnégyszereződött az egy hitelügyre vetített átlagos hitelösszeg értéke is, amely jelenleg meghaladja az 5 millió forintot.

Mindez fenntartható pályán zajlott, a megtakarítási számlák értékesítésének intenzív növekedése miatt a mérlegszerkezet mindvégig egészséges maradt. A társaság lakáshiteleinek alig több mint 1 százalékánál van 90 napon túli késedelem, szemben a piacon megfigyelhető 12 százalék körüli értékkel.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé kiegészítő forrásként eddig mintegy 2100 esetben folyósított lakáshitelt a Fundamenta.

A lakossági reáljövedelmek stabil emelkedése, a munkaerő-piaci feltételek javulása, a korábban elhalasztott lakásvásárlások, -felújítások realizálása, valamint a kormányzati intézkedések jelentős keresletet indukálnak a lakáshitel-piacon, így a cég várakozásai szerint idén az új lakáshitelek volumene elérheti akár az 500 milliárd forintot is. A Fundamenta piaci részesedése a dinamikusan emelkedő piacon is várhatóan 20-25 százalék körül alakul.