A múlt héten nem kis meglepetésre a magyar bajnokság idei második helyezettje legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott Girondines Bordeaux focicsapatát az Európa-liga harmadik selejtezőkörében. A Videoton kerete a becslések szerint 12,65 millió eurót ér, miközben az ellenfél csapatát majdnem ötször többre, 67,5 millió euróra értékelték.

A fehérvári csapat költségvetése magyar szinten kiemelkedő, 3,6 milliárd forint - csak a 4,4 milliárdból gazdálkodó Ferencváros előzi. Az eddigi két selejtezőkörös győzelmével a Videoton már 660-660 ezer eurót keresett (átszámítva a továbbjutáson nagyjából 403 millió forintot harcolt ki magának). Ha pedig túljutna a Partizan Belgrád csapatán a következő körben, akkor már 2,6 millió eurót (mintegy 800 millió forintot) kapna az UEFA-tól, a vigaszdíja pedig 235 ezer lenne vereség esetén. A főtáblán minden győzelemmel 360, a döntetlenekkel 120 ezer eurót tehetne el - számolta ki a napilap.

A Videoton gazdálkodása - a tao-befizetéseknek is hála - az idén nyereséges volt: míg 2015-ben 1,1 milliárd forint veszteségük volt, addig tavaly 133,5 millió forint plusznak örülhetett a tulajdonos, Garancsi István. (Garancsi István a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 38 milliárd forintos becsült vagyonnal a 23. legtehetősebb magyarnak számít.)

A címlapképen Asmir Suljic, a Videoton FC és Malcom, a francia Girondins Bordeaux játékosa látható, forrás: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd.