A Napi.hu elsőként számolt be arról a közbeszerzésről, amit a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) bonyolított le, s amelynek eredményeként Detre Diána olimpikon szörföző 2013 májusában, 500 ezer forint jegyzett tőkével bejegyzett cégével, a Blue Shine Kft.-vel szerződtek a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) központi nyilvántartás-adatbázishoz kapcsolódó tanulmányok készítésére, a nyilvántartás kapcsolattervezésére, kommunikációs feladatok ellátására, nettó 24 millió forintért. A hivatal Detre cégét "kis értékű" közbeszerzési eljáráson választotta ki, ezen 25 millió forint értékhatárig nem kell az ajánlatkérőnek nyilvános hirdetményt közzétenni a szolgáltatás vásárlására.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) ma azt közölte, hogy a KEKKH-t irányító közigazgatási és igazságügyi miniszter felkérte a hivatal elnökét, Vetési Ivánt, hogy vizsgálja meg - a Napi.hu cikke nyomán készült - az index.hu internetes újságon megjelentetett hír szerinti közbeszerzés megfelelt-e a közbeszerzésekre vonatkozó jogszabályi előírásoknak, valamint a hivatal belső szabályzatainak - derül ki a tárca közleményéből.

Vitorláskörökből származó információk szerint Detre Gál András Levente, a KIM korábbi államtitkárának, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) előző elnökének barátnője. Gál elnöksége idején nevezte ki Detrét az MVSZ kommunikációs és pr igazgatójának, majd leváltásával Detre is távozott a kommunikációs vezetői posztról. Gál és Detre cégének további kapcsolódásairól bővebben itt olvashat.