Németh Lászlóné kiemelte: a betétesek kártalanítása három héten belül megkezdődhet, az ügyfelek mindenről időben tájékoztatást kapnak. A törvény alapján a Széchenyi István Hitelszövetkezetnél végzett átvizsgálás súlyos pénzügyi problémákat és működési szabálytalanságokat tárt fel, az MNB ezért visszavonta az intézmény működési engedélyét - emlékeztetett az államtitkár.

Németh Lászlóné elmondta, hogy a közel 6 ezer betétes kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap fogja végezni a 100 ezer eurót, azaz a mintegy 31 millió forintot meg nem haladó megtakarítások esetében. Az ügyfelek körében mindössze tizenegy néhány olyan magánszemély van, akik esetében a betétek nagysága meghaladja az OBA által biztosított kártalanítási összeghatárt - fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy a jövedelmek készpénzben vagy más számlára utalással igényelhetők a munkáltatónál.

Az év vége előtt feláll az a garanciaközösség, amelynek eredményeképpen egy minden eddiginél stabilabb és átláthatóbb hitelintézeti szövetség jön létre Magyarországon - hangsúlyozta Németh Lászlóné.