Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NÚSZ még tavaly októberben írt ki közbeszerzést a Nemzeti tengelysúly (TSM)- és kapcsolódó ellenőrzéseket támogató hálózat kialakítására. Az ereménytájékoztató szerint az i-Cell Mobilsoft Zrt. és a Reaszfalt Kft. alkotta páros nettó 19,9 milliárd forintért végzi el a feladatot - olvasható a portálon.

Ezért kialakítanak majd 89 mérőhelyet, egy Közúti Ellenőri Információs Rendszert, egy TSM előszűrő rendszert, valamint egy TSM Hatósági rendszert, és utóbbit hat hónapig üzemeltetik is.

Az i-Cell Zrt. korábban is kapott már hasonló nagy összegű állami megbízásokat. Az ARH Informatikai Zrt.-vel közösen nyerték el 2013-ban a HU-GO elektronikus útdíjrendszer kiépítésére kiírt 17,8 milliárdos közbeszerzést, majd 2014-ben az ORFK hatmilliárdos traffipax-tenderét, és az i-Cell Zrt. készítette az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszert (EKAER) is.

A 2012-ben alapított i-Cell Mobilfejlesztési Zrt. egyedüli tulajdonosa Emőri Gábor, aki 23 milliárd forintos vagyonával a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2016-ös listáján a harmincharmadik helyre került. A 2011-ben bejegyzett Reaszfalt Építőipari Kft. tulajdonosa Erős Gábor és (a FLAVUS Mérnökiroda Kft.-n keresztül) Szőke József Tibor, aki 2010 júliusa és 2015 júniusa között az állami tulajdonú Magyar Közút Nonprofit Zrt.műszaki vezérigazgató-helyettese volt.