A Jobbik közleménye szerint: "Bár a napilap a Jobbik szellemiségétől határozottan távol áll, mégis azt üzenjük minden tisztességes baloldali embernek, hogy a Jobbikot ilyen maffiamódszerekkel nem lehet megállítani, s amint leváltottuk ezt a velejéig korrupt és gátlástalan Fidesz-kormányt, helyreállítjuk Magyarországon a sajtószabadságot."

Mint írták "Orbán Viktor gátlástalan megalomániájának újabb példája a Népszabadság totális ellehetetlenítése. Mindenki számára világos, hogy a napilap bedöntését nem a piaci logika diktálta, hanem Orbán Viktor parancsa és gazdasági holdudvarának aknamunkája.

A Fidesz egyetlen célja, hogy vagy saját uralma alá hajtsa a hazai sajtóorgánumok száz százalékát, vagy ellehetetlenítse azokat. Ez az eset egyben figyelmeztetés is az összes ellenzéki és független sajtótermék számára, hogy bárki bármikor ugyanígy járhat, mert nem véletlen, hogy a helikopterező Rogán Antalt lebuktató Népszabadság néhány napon belül erre a sorsra jutott. A hazai baloldal állapotát pedig hűen tükrözi, hogy saját médiáját sem képes már megvédeni."

Az MSZP azt közölte, hogy tüntetést hirdet 2016. október 8-án, szombaton 18 órára a Népszabadság szerkesztősége elé. (Egyébként egy másik tüntetés is lesz, ugyancsak hat órától a parlament előtt. Oda a szervezők kifejezetten kérik, hogy a pártszimbólumok maradjanak távol.) A szocialisták ugyancsak összefüggést látnak a felfüggesztés és aközött, hogy a Népszabadság alig pár napja írt Rogán Antal helikopter-botrányának részleteiről. "Ez etikai és üzleti szempontból is indokolhatatlan, jogállamban ilyen nem történik." - írták.

Éppen ezért véleményük szerint október nyolcadika a magyar sajtószabadság fekete napja és egyúttal jelzés minden újságírónak, a médiában dolgozóknak, hogy senki nincsen biztonságban.

A PM szerint " Fekete autó jött a sajtószabadság és a Népszabadság ellen", a párt közleménye szerint a legsötétebb történelmi időszakokra emlékeztet, ami péntekről szombatra virradóra a lappal történt. "Aki azt gondolja, hogy kizárólag üzleti szempontok állnak a fekete autó érkezése és a Népszabadság körbekerítése kapcsán, az vigyázó szemeit Törökország és a többi kis és nagy diktatúrára vesse." - közölte a PM, amely teljes szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja a Népszabadság munkatársait és olvasóit.

Fidesz: gazdasági döntés volt

Később a legnagyobb kormánypárt is megszólalt, szerintük az egésznek nincs semmi köze a politikához. Hogy mit mondtak még? Kattintson és megtudja!