Ezzel a csoport őrzi 17 százalék körüli piaci részesedését.

Az életbiztosítások piacán a korrigált díjbevétel alapján a Generali Csoport a piaci átlag felett, 2,1 százalékkal növelte bevételét, a teljes piac 1,5 százalékkal változott. A nem-élet terület díjbevétele 1,7 százalékkal emelkedett a biztosítócsoportnál. Ezen belül a nem-gépjárműbiztosításokból származó bevételek 2,3 százalékkal nőttek, a kötelező gépjárműbiztosítás bevétele 1,5 százalékkal emelkedett, míg a casco-bevétel lényegében nem változott

A vállalatcsoporthoz tartozó Generali Biztosító piaci részesedése 16,1 százalék, az Európai Utazási Biztosítóé változatlanul 0,3 százalék, a Genertelé 0,6 százalék.

Korábbi tájékoztatás szerint a csoport tavaly 111,1 milliárd forint korrigált díjbevételt ért el, 0,9 százalékkal alacsonyabbat, mint a megelőző évben, de idénre már 1-2 százalékos növekedéssel számolnak. A 2013. évi 4,5 milliárd forintos adózott eredmény 150 százaléka volt az előző évinek, idénre a tavalyi eredmény megőrzésével kalkulál a csoport.

A magyarországi Generali Biztosító a nemzetközi Generali Csoport tagja. A Generali Csoport Európa egyik legnagyobb biztosítási szolgáltatója, a vállalatcsoport 2013-ban 66 milliárd eurós díjbevételt ért el. Világszerte 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat és több mint 60 országban 65 millió ügyféllel rendelkezik.