Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tranzakciókból adódóan a háztartások hitelállománya, szezonálisan kiigazítva, 10,5 milliárd forintos csökkenést mutatott. Szezonális kiigazítás nélkül 2,8 milliárd forinttal csökkent a hitelállomány, ezen belül a forinthiteleké 25,5 milliárd forinttal nőtt, míg a devizahiteleké 28,3 milliárd forinttal csökkent. A lakosság hitelállománya szeptember végén 6786 milliárd forintot tett ki, ebből a devizahiteleké 3594 milliárd forint volt.

A háztartások betétállománya a tranzakciókból eredően, szezonálisan kiigazítva, 43,8 milliárd forinttal, míg szezonális kiigazítás nélkül 44,4 milliárd forinttal csökkent. A kiigazítatlan adatok szerint a forintbetétekből 51,5 milliárd forint betétkivonás történt, míg a lakossági devizabetétek állománya nettó 7,1 milliárd forinttal nőtt. A lakossági betétek állománya 6622 milliárd forint volt a múlt hónap végén.

A nem pénzügyi vállalatok hitelállománya, csak a tranzakciókat figyelembe véve, szezonálisan kiigazítva, 53,5 milliárd forinttal, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 96,5 milliárd forinttal nőtt. A kiigazítatlan adatok szerint a forinthitelek állománya, a tranzakcióból eredően 82,7 milliárd forinttal, a devizahitelek állománya 13,9 milliárd forinttal nőtt. A vállalatok hitelállománya 6773 milliárd forint volt szeptember végén, és fele-fele arányban forint-, illetve devizahitelből állt.

A vállalatok betétállománya - az átértékelődés és az egyéb volumenváltozás hatásától eltekintve - a szezonálisan kiigazított adatok szerint 44,7 milliárd forinttal, míg a szezonális hatások kiszűrése nélkül 115,3 milliárd forinttal csökkent. A kiigazítatlan adatok szerint a forintbetétekből 64,2 milliárd forint, a devizabetétekből 51,0 milliárd forint nettó betétkivonás történt szeptemberben. A vállalatok 4933 milliárd forintot tartottak betétekben szeptember végén, ebből 1565 milliárd forint volt a devizabetét.