A lap értesülése szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás, amelynek egyik gyanúsítottja Szeremley Huba, a másik pedig egy nála fiatalabb férfi. Szeremley telefonon annyit mondott az újságnak, hogy egyelőre nem kíván nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

A Magyar Nemzet szerint lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Szeremley ellen a bíróság, míg társát előzetesbe helyezték. Az ötgyermekes, neves borász honlapján fellelhető információk szerint ő a tulajdonosa a Badacsony és a balatoni régió legismertebb birtokának, amely nemzetközi eredményei révén a világban is hazánk vezető pincészeteként ismert.

A becsült vagyona 2009-ben még 21,5 milliárd forint volt, ami 2014-re - a Napi.hu gondozásában megjelenő A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány szerint - 7,6 milliárd forintra csökkent, de 2015-ben már nem fért fel a száz leggazdagabb magyar listájára.

Egy a Borsnak adott interjújában úgy fogalmazott: "a boldogság olyan, mint a kék madár. Lehet üldözni, de aztán úgyis valaki bezárja a kalitkába. Jól érzem magam, de akármilyen hülyén hangzik is, nem a pénz miatt. A játékos kedvem, a kihívások, az adrenalin növelése volt mindig a mozgatórugó. Amikor csak 100 dollár és egy repülőjegy volt a zsebemben, ugyanolyan jól tudtam érezni magam, mint most."