Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az 1-es terminál mellett felépülő központ előkészítése már megkezdődött, szeptemberben adják át a területet a kivitelezőnek. A zöldmezős beruházás összértéke meghaladja a 25 millió eurót, a DHL Express új repülőtéri létesítménye mintegy 300 alkalmazott munkahelyéül szolgál a jövőben.

A magyar piacon 25 éve jelen lévő német áruszállító vállalat 20 éves bérleti szerződést kötött. A cég jelenleg két repülőgéppel repül Budapestre: egy Airbus A300-600F köti össze Budapestet a cég Lipcsében található európai központjával, egy Boeing 737-es pedig a Magyarországra irányuló árut szállítja Brüsszelből.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a beruházás újabb fontos lépés a repülőtér és a bővülő magyar gazdaság számára is, emellett a magyar-német együttműködés újabb "mintapéldája", amely további növekedést és munkahelyteremtést generál Magyarországon.

Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az új, teljesen automatizált csomagszortírozó rendszer és a megnövelt árufeldolgozó kapacitás lehetővé teszi, hogy hosszabb kiszolgálási időszak legyen, így bővíteni tudják prémium szolgáltatásaik körét és lefedettségét.