Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint Andy Vajna társtulajdonossá válik az IKO Csoport műsorgyártással, értékesítéssel, kábeltelevízió disztribúcióval és a hírességek menedzsmentjével foglalkozó vállalataiban.

Vajna András György (Andy Vajna) a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 friss listája szerint 60 milliárd forintos becsült vagyonnal a tizennegyedik legmódosabb magyar. Rákosi Tamás pedig a tizedik helyen áll, 92 milliárd forintra becsült vagyonnal.

A most bejelentett lépés nem váratlan, hiszen TV2 Csoport 2016-os tulajdonosváltozása óta az IKO Csoport és a TV2 Csoport stratégiai partnerek. Az indoklás szeriont a célja a két cégcsoport fejlesztése és az együttműködés további erősítése. Tulajdonosként továbbra is Rákosi Tamás irányítja az IKO Csoportot, amely korábban a nagy versenytársnak, az RTL Klubnak készített programokat.

Az IKO Műsorgyártó 2001 óta a televíziós piac legjelentősebb, legsikeresebb nemzetközi formátumait és saját fejlesztésű műsorait gyártja. Az elmúlt két évben az IKO gyártotta többek közt a Nagy duett és a Sztárban sztár című műsort is. A műsorgyártó cégnél a 40 fős állandó szakmai stábot 300 fős külső munkatársi csapat erősíti.

Az IKO Kábeltévé sikeres tévécsatorna-portfólió fejlesztő cége, amely 15 éves média és terjesztési piaci tapasztalattal rendelkezik.

A televíziós nonspot piacon az IKO Sales House több mint 15 éve van jelen, 2016 óta a TV2 Csoport kereskedelmi osztályával szoros együttműködésben értékesíti a teljes csatorna portfólió szponzorációs felületeit.

Az IKO Artist Management 2017. februárjától intézi a TV2 Csoport összes csatornájához köthető műsor és az azokban szereplő hírességek megállapodásait.

Az érintett cégek működésében és irányításában a lépés nem jár változással, tulajdonosként továbbra is Rákosi Tamás az IKO cégcsoport irányítója. A tranzakció várhatóan a következő hónapokban zárul le - olvasható a mai bejelentésben.