A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. eladásra hirdetett meg egy 33 szobás bajai panziót. A Cégközlönyben megjelent hirdetmény szerint a jelenleg nem üzemelő hotelt a berendezési tárgyakkal együtt, egy 120 férőhelyes étteremmel, bowling- és tekepályával, valamint egyéb kiszolgálóhelyiségekkel értékesítenék áfamentesen 150 millió forintért. Pályázni április 27-ig lehet. Az adásvételi szerződés megkötésének feltétele, hogy a pályázó igazolja fizetőképességét.

A MagNet Bank adásvétel útján vált a panzió tulajdonosává - tájékoztatta a Napi Gazdaság Online-t a pénzintézet, amely ugyanakkor az ingatlan előéletéről más információt nem tudott közölni az ügyfelekre vonatkozó banktitokra hivatkozva. A bank értékesítené vagy esetleg bérbe adná a panziót, ha valaki üzemeltetné, az ingatlan állapota nagyon jó, kiválóan hasznosítható. "A MagNet Banknak nem célja a panzió üzemeltetése, így annak értékesítésekor - a jelen nehéz ingatlanpiaci környezetben - nagyon kedvező árat határoztunk meg. Reményeink szerint ez az alacsony ár már kellően vonzó lesz ingatlanbefektetőknek, vagy akár egy új üzemeltetőnek" - közölte a társaság.

A bajai, Bokodi utca 17, 19-21. szám alatti panzióért az ingatlan.com-on januárban közzétett hirdetés szerint még 170 millió forintot kértek. A háromcsillagos szálláshely korábban Banara néven működött. Négyszintes, 1800 négyzetméteres, a szobák többsége kétágyas. Információink szerint mintegy három évvel ezelőtt még üzemelt a létesítmény, sörözője, játékterme is volt, az étterem egész évben fogadta a vendégeket.

A panzió címén 1993-ban jegyezték be a Bajai - Nagy - Radó Kereskedelmi Bt.-t (Banara), amely 2001 májusában egyszerűsített felszámolási eljárással megszűnt - derül ki az Opten cégtárának adataiból. A társaságnak nincs online elérhető mérlege. A tulajdonosokhoz köthető, szintén bajai vállalkozás a Zolatva Ingatlanforgalmazó, Vendéglátó és Szolgáltató Kft., amely 2011 júniusa óta végelszámolás alatt áll. A cégadatokból kiderül, hogy a vállalkozás kényszer-végelszámolását törvényességi felügyeleti eljárásban, az adóhatóság kérelmére rendelte el a cégbíróság. Az adóhatóság 2009 márciusában végrehajtást rendelt el a céggel szemben. Az utolsó, online is elérhető beszámolója 2006-os, ebből kiderül, hogy a cég előző évi nettó 8,5 millió forintos árbevétele 6,4 millióra csökkent, tevékenysége veszteséges volt, mindkét évben 2,4 millió forint. Tartozása 2006-ban 2,5 milló forintra rúgott.

A kép forrása: Ingatlan.com