Pátyi csete-paté (javított)

Polgárháborús állapot jellemezte az elmúlt hetekben Páty és Telki viszonyát. A két budai község között kialakult feszült viszony oka, a Pátyra tervezett golffalu beruházás, ami ellen a telki polgármester valóságos keresztesháborút indított.
Szakonyi Péter, 2009. december 9. szerda, 13:04

Az elmúlt hetekben sorra megjelent cikkekben Danóczy Balázs telki polgármester óriás bevásárló központ, és felhőkarcolók építésével vádolta meg a pátyi elöljárót, és a beruházó spanyol Grupo Milton céget.


Ez utóbbi szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a jövendő beruházás terveit. Ezek szerint 12-15 év alatt egy golffalú születik Páty határában. A fejlesztés első lépéseként - itthon szokatlan módon - a községet elkerülő három tehermentesítő út épül.


A 3 milliárd forintos értékű útépítés révén teremtik meg a beruházás infrastruktúráját, amely ezt követően iskolákkal, szállodával, lakásokkal és irodákkal bővül.


Mervó József a Grupo Milton magyarországi igazgatója elmondta, hogy összesen 1800 lakóegység - benne 300 villa - felépítését tervezik 2020-ig. A 120 hektáros fejlesztés "zöld" jellege abban is megnyilvánul, hogy a területnek csak 15 százalékát építik be, a többi erdő és mező marad. A turisztikai fejlesztés egy 18 lyukú golfpályához kapcsolódik - ezt egészítik ki apartmanok és sporttelepek.


Bodnár András, a település polgármestere az iskolaépítést hangsúlyozza- terveik szerint kéttannyelvű középiskolát és kis méretű bevásárló központot is létrehoznak a beruházás égisze alatt. A polgármester szerint a fejlesztési pénzekért és beruházókért való harc az oka a Telki polgármester támadásának.


A Zsámbéki medence öt településén ugyanis már 1000 hektárra tehető az ingatlanfejlesztésre alkalmas terület nagysága - ide keresnek tőkeerős vállalkozókat, vagyis értük - is - folyik a harc.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kokukk, 2009.12.09 16:49

Ami Pátyon jogerőre fog emelkedni, az nem a Grupo Milton slide show-ja, hanem a helyi szabályozási terv. (Lehet, hogy ezt nem említették a sajtótájékoztatón. Az ellenzőket meg nem engedték be a szervezők. Állati hideg volt a szálloda előtt, ahol a telki polgármester előtt a civil ellenzők képviselői is ácsorogtak.) E dokumentum módosítása ellen tiltakozik a telki és a budakeszi polgármester, a pátyi és a környékbeli településeken működő civil szervezetek sora. Márpedig ez LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT az újságíró által malíciával emlegetett extremitásoknak. Ha a befektető egy tájban megbúvó, szolid golffalut szeretne építeni, miért teszi lehetővé a szabályozási terv 100 ezer m2 kereskedelmi ingatlan és 2000 lakás megépítését, egyes területeken miért 30 méterben szabja meg a maximális építménymagasságot?! Önök ezek után elhiszik, ha a befektető megígéri: bár jogában állna, nem fogja kihasználni a számára biztosított lehetőségeket?! Mert talpig úriember, szereti a pátyiakat, és nem szeretne annak idején kellemetlen helyzetbe kerülni az Úristen előtt. És ha esetleg eladja a területet egy kevésbé istenfélő, kevésbé gavallérnak? A ma érvényes rendezési terv 2006-ban készült az akkori, belga befektetők igényei szerint, akik akkor egy golfpályaépítés tervével álltak elő. Ahogy a belga odébbállt, megtörténhet a spanyolokkal is.
És akkor még egy szót sem szóltunk az ügyhöz kapcsolódó jogsértésekről, a Grupo Milton fizetett sajtókampányáról, gondosan ápolt pártkapcsolatairól. Mint egy rossz gengszerfilmben. Csak most velünk történik mindez...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

patyipolgar, 2009.12.09 15:57

Valahogy az kifelejtődött - egyébként helyesen Bognár András (ha már helyesírásról beszél a cikkíró) ;) - hangsúlyozásából, hogy az az iskola fizetős lenne.
Mervó Úr mai árakon számolva évi kb. 250 000 Ft-os tandíjról beszélt. Mire átadják, ez vszínű több lesz.
Tehát, egy átlag ember számára nem lesz elérhető az iskola.
Az útépítés is egy nagy csúsztatás, mert az meg nekik kell, hisz jelenleg az ipari parkjuknak nincs útkapcsolata.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html