Az elmúlt hetekben sorra megjelent cikkekben Danóczy Balázs telki polgármester óriás bevásárló központ, és felhőkarcolók építésével vádolta meg a pátyi elöljárót, és a beruházó spanyol Grupo Milton céget.


Ez utóbbi szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a jövendő beruházás terveit. Ezek szerint 12-15 év alatt egy golffalú születik Páty határában. A fejlesztés első lépéseként - itthon szokatlan módon - a községet elkerülő három tehermentesítő út épül.


A 3 milliárd forintos értékű útépítés révén teremtik meg a beruházás infrastruktúráját, amely ezt követően iskolákkal, szállodával, lakásokkal és irodákkal bővül.


Mervó József a Grupo Milton magyarországi igazgatója elmondta, hogy összesen 1800 lakóegység - benne 300 villa - felépítését tervezik 2020-ig. A 120 hektáros fejlesztés "zöld" jellege abban is megnyilvánul, hogy a területnek csak 15 százalékát építik be, a többi erdő és mező marad. A turisztikai fejlesztés egy 18 lyukú golfpályához kapcsolódik - ezt egészítik ki apartmanok és sporttelepek.


Bodnár András, a település polgármestere az iskolaépítést hangsúlyozza- terveik szerint kéttannyelvű középiskolát és kis méretű bevásárló központot is létrehoznak a beruházás égisze alatt. A polgármester szerint a fejlesztési pénzekért és beruházókért való harc az oka a Telki polgármester támadásának.


A Zsámbéki medence öt településén ugyanis már 1000 hektárra tehető az ingatlanfejlesztésre alkalmas terület nagysága - ide keresnek tőkeerős vállalkozókat, vagyis értük - is - folyik a harc.