Megközelítőleg 1000 ügyféllel rendelkezik már a hazai áramszolgáltatói piacon nyáron megjelenő Energetikai Központ Zrt.; a társaság bevallottan optimista terve év végére 50 ezer ügyféllel számol - tudtuk meg a szolgáltatótól. A kedvezményes árú villamosenergia csomagajánlata az ország nagy részén elérhető (az EDF Démász szolgáltatási területének kivételével), a technikai feltételek adottak a szolgáltatás országos kiterjesztéséhez is, ami még ez évben megvalósulhat. Jelenleg a tesztidőszakot élik a társaságnál, amelyben elsősorban a lakossági ügyfélkörre fókuszálnak; az egyetemes szolgáltatásban részt vevő potenciális céges ügyfelek határozottabb megszólítására, ahogyan a marketing aktivitás fokozására is ezt követően kerülhet sor.

A társaság távlati tervei között szerepel a hazai gázszolgáltatói piacra lépés mellett további kiegészítő szolgáltatások nyújtása is -mint például energetikai tanácsadási és számlabiztosítási tevékenység indítása. Az új energiaszolgáltatónál számítanak rá, hogy fokozódhat a verseny. A társaságnál úgy tudják, a piacon jelen lévő egyetemes szolgáltatókból kiváltak versenypiaci kereskedők, akik számára a lakossági fogyasztók megszerzése és megtartása ugyanolyan fontos, mint számukra.

Noha a főként lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatás vélemények szerint már most is sok esetben veszteséges, az Energetikai Központ Zrt. szerint az árrés lehetővé teszi, hogy ajánlatukkal alá menjenek a jelenleg érvényes áraknak. A százalékos kedvezmények mértéke megegyezik a cégcsoport többi országánál alkalmazott struktúrával.

A célt az egyetemes szolgáltatói árnál 4, 6, illetve 8 százalékkal garantáltan alacsonyabb tarifákkal kívánják megvalósítani. A különböző nagyságú kedvezmények annak függvényében vehetőek igénybe, hogy milyen - számlázással, fizetéssel és ügyintézéssel kapcsolatos feltételeket választ a fogyasztó, az Energetikai Központ Zrt-vel megkötött lakossági áramszolgáltatásra vonatkozó szerződés azonban minimum 12 hónapra szól, mely a felek kölcsönös megegyezése alapján meghosszabbítható. Az egyetemes szolgáltatói villamosenergia díjnál 8 százalékkal kedvezőbb árat nyújtó Net Bónusz csomag feltételei között szerepel, hogy vállalni kell az átalánydíjas fizetést (nincs lehetőség diktálásra), fizetni kizárólag bankon keresztül lehet (csoportos beszedési megbízás, átutalás), az ügyintézést pedig kizárólag interneten keresztül bonyolítják. A 4 százalékos "alap kedvezmény" csomag megengedi a hagyományos, postai csekkes befizetést, egyebek mellett tágabb fizetési határidőket, és több ügyintézési felületet biztosít a fogyasztónak.

Amennyiben az egyetemes szolgáltató által alkalmazott tarifa jogszabályváltozás következtében módosul, úgy a fogyasztó által fizetendő energiadíj is - a kedvezmény mértékének megtartásával - arányosan változik. Az első alkalommal díjmentesen lehet csomagot váltani, vagyis a további csomagváltások díjfizetés ellenében lehetségesek. A villamos energiát az anyavállalaton keresztül a tőzsdékről szerzik be.

A budapesti központi irodájában 20 főt alkalmazó Energetikai Központ Zrt. 2011 májusában alakult meg, az Energy Supplier No1 a.s cégcsoport tagja, és jelenleg közel félmillió ügyféllel rendelkezik a visegrádi országok (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) területén. A Robert Zagazdon vezette cégcsoport 2010 februárjában kezdte meg működését, elsőként Csehországban, ezt követően a lengyel, majd 2010 júniusában a szlovák energetikai piacon is megjelent.