Több mint 360 millió forintos rekord bevétellel zárta szokásos éves aukcióját a BÁV. A legmagasabb áron, 56,4 millió forintért, egy Magyarországon szinte ismeretlen, de hazájában nagyon népszerű török festő, Diyarbakirli Tashin Isztambult ábrázoló festménye kelt el. Nemcsak az eseményen lógott ki a kép: korábban soha nem értékesítettek Tashin-festményt ilyen magas áron.

Mégsem ez volt a leginkább várt tétel, az egyik legnépszerűbb osztrák portréfestő, Johann Baptist Reiter egy eddig lappangó remekműve volt. A bájos női arcképért 4,32 millió forintot fizettek. A legdrágábban leütött antik kép viszont Willem van Herp és Luc Giordano Jákob alkotásaiért is 8,4 millió forintot adtak, de ugyanennyiért kelt el Markó András itáliai életképe is.

A magyar sztárfestők közül kiemelkedett Vaszary János Fürdőző nőket ábrázoló képe 16,8 milliós eladási árával. Schönberger Armand két festménye is 7 millió forint fölötti árat ért el, de népszerű volt Mednyánszky Tavaszi virágzása is, mely 3,84 millió forintért kelt el.

Rekordot döntött a kétnapos aukció ékszernapja is: egy 4,8 karátos briliánssal ékített art deco nyakék 9 millió forintért kelt el. A befektetők ismét a nagy karátszámú brilleket keresték leginkább, maradéktalanul elkeltek a szoliter gyűrűk és a fülbevalók is: egy 3,9 karátos brillekkel ékített darabért 7,8 millió forintot fizettek.

Az árverés jótékonysági tétele Fényes Adolf: Mesetáj alakokkal című alkotása volt. A festmény bevételét, 338 ezer forintot a BÁV a Pető Intézet tehetséggondozási programjának támogatására ajánlotta fel.

Az elmúlt években felélénkült a festménykereskedelem: az idén Bécsben rekord, a becsülthöz képest többszörös áron kelt el egy Sziszi királynéról készült portré.