Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szerencsejáték Zrt. egy lakosra számított árbevétele több évre visszamenőleg az egyik legmagasabb a kelet-közép-európai régióban, állt a társaság 2011-es üzleti jelentését bemutató közleményben. A szerencsejátékokból származó árbevétel 2011-ben 180,5 milliárd forintot ért el, ami új rekord a társaság történetében, a megelőző év bevételét 7,1 százalékkal haladta meg. A költségvetés csak a játékadókból hatvanmilliárdot kapott, de jutott jótékony célokra is. A játékosok az adóváltozások miatt nyertek többet.

A megjátszott alapjátékok száma meghaladta az 1 milliárd darabot - derül ki a jelentésből. A nyeremények után 2011-ben kevesebb személyi jövedelemadót kellett fizetni, ezért mintegy 4 milliárd forinttal nőtt a játékosok nettó nyereménye.

Hatvanmilliárdnál is több a költségvetésnek

A közvetett költségvetési hozzájárulás mértéke 2011-ben 60,4 milliárd forintot tett ki. A szabályozás alapján 2011-ben a játékadó bevételekből 4,7 milliárd forint a magyar sport, 10,2 milliárd forint a Nemzeti Kulturális Alap támogatására szolgált. A cég üzleti eredménye 8,9 milliárd forintot tett ki, ami az előző évinél 2,1 milliárd forinttal több. Az adózás előtti eredmény 9,2 milliárd forint volt, a társasági adó levonása utáni adózott eredmény 7,5 milliárd forint. Az eredménytartalékból kiegészítve összesen 7,8 milliárd forint osztalékot fizetett a Szerencsejáték Zrt a tulajdonosnak.

A tulajdonos hozzájárulásával a vállalat a közvetlen támogatásra fordítható éves keret nagyságát az árbevétel 0,75 százalékára növelte 2011-ben, így a tavalyi évben több mint egy milliárd forintot ítélt meg adomány és szponzoráció formájában különböző kulturális, sport, vagy egészségügyi célokra, de intézményesítette vállalati önkéntes-programját is.