Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Groupama Biztosító megbízásából készített országos reprezentatív kutatást az NRC Marketingkutató, mely alapján elkészült Magyarország friss kórképe. A válaszokból kiderült: a magyar lakosság leginkább a daganatos betegségektől fél, a válaszadók 69 százaléka sorolta ezt a betegségkört a három legfélelmetesebb betegség közé. A férfiak 60 százaléka, a nők 78 százaléka sorolta a legrettegettebb betegségek közé.

A daganatos betegségeken kívül jelentősen kevesebben tartanak a szívinfarktustól vagy az agyvérzéstől (46-46 százalék), a tipikusan az idősebb korosztályt érintő Alzheimer-kór, a cukorbetegség és a Parkinson-kór pedig a lakosság 14-24 százalékában vált ki komolyabb félelmet.

A daganatos betegségeket övező félelem sajnos nem alaptalan: a felmérésünkből kiderült, hogy a magyarok 76 százaléka érintett valamilyen formában a betegségben. Szomorú adat, hogy a magyarok kétharmada vesztette el szerettét, ismerősét a betegségben, ugyanakkor optimizmusra ad okot, hogy a magyarok 40 százaléka ismer olyan személyt, aki sikeresen felépült a betegségből - ismertette a kutatás további eredményeit Oláh Attila, a Groupama Biztosító kockázati- és személybiztosítási főosztályvezetője.