Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány korábbi utasításának megfelelően december 31-ével felbontotta a Magyar Telekommal kötött mobilinternet-szerződését a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda - derült ki a tárca szerződéseiről ezen a héten közzétett táblázatból.

A határozatlan időre szóló előfizetés nettó értéke mindössze 50 720 forint volt havonta, és még a kabinetiroda elődje, a Miniszterelnökség köthette 2013 augusztusában - írta a portál.

Aránylag csekély értéke ellenére ez volt a tárca legnagyobb mobilnet-szerződése, a 2013 áprilisa óta élő Vodafone-előfizetés havi nettó összege ugyanis csak 25 ezer, a 2014 januárja óta élő Telenor-szerződés értéke pedig 45 ezer forintra rúg havonta.

Az Átlátszó szerint valószínűleg egy olyan keretszerződés felbontását is belengette a kormány, ami egyébként is lejárt december 31-én. Vagyis lejárt volna.

Az egész ügy háttere, hogy Ákos tavaly év végén az Echo Tv-ben a nők szerepéről beszélt, és mondataival akkora botrányt kavart, hogy a Magyar Telekom felbontotta a vele kötött támogatói szerződést, röviddel a két decemberi koncertje előtt. Erre reagálva és véleménydiktatúrát emlegetve a kormány arra utasította a minisztériumokat, hogy bontsák fel mobilnet-szerződéseiket a Magyar Telekommal - írta a hvg.hu.