A távszerencsejáték vagyis az online sportfogadás maradjon továbbra is állami monopólium (a Szerencsejáték Zrt . és lóversenyfogadás esetén a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. joga) - ezt javasolta szerdán a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság és nyomában csütörtökön a törvényalkotási bizottság - írta a portál.

Bánki Erik Fidesz-képviselő eredetileg - indoklás nélkül, noha az kötelező lenne - azt javasolta, hogy a "Magyarország területén található játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncesszió jogosultja" is kapjon erre lehetőséget. Vagyis: Andy Vajna filmipari kormánybiztos és Szima Gábor, a debreceni DVSC Futballszervező Zrt. többségi tulajdonosa, hiszen pillanatnyilag nekik van ilyen koncessziójuk.

A jelek szerint azonban az a Fideszen belül sem mindenkinek tetszett, hogy a két üzletembert ennyire leplezetlenül juttassák újabb előnyökhöz. A parlamenti bizottságok végül csak az online kaszinójáték szervezését adnák oda nekik - azt viszont kizárólagossággal és ingyen. Vagyis az amúgy is fizetett koncessziós díjon felül, további fizetési kötelezettség nélkül - írta a hvg.hu.

A bizottságok ezen kívül több intézkedést javasolnak a szerencsejátékosok védelmére. A törvényjavaslatról várhatóan hétfőn szavaz az országgyűlés.