Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ellentét a közelmúltban önálló ellenőrző hatósággá vált Szerencsejáték-felügyelet (SZF) elnöki posztja körül éleződött ki. A szervezet élén viharos gyorsaságú személycsere zajlott le, amelyben a portálnak nyilatkozói szerint Seszták Miklós jelöltje elbukott.

Egy májusi salátatörvény-módosítás részeként kivonták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alól a Szerencsejáték-felügyeletet. A módosítással a fejlesztési tárca vezetője, Seszták Miklós lett a szerencsejáték-piac állami felügyeletéért felelős miniszter - míg a koncessziós rendszer működtetése, például a pályázatok kiírása vagy a koncessziós szerződés megkötése a Nemzetgazdasági Minisztérium munkája maradt.

A hírek akkor arról szóltak, hogy Seszták Koszorús Lászlót szánta az SZF élére. A Zoom.hu szerint azonban a Miniszterelnökségen nem nyerte el a megfelelő támogatást, és ennek meg is lett a következménye: Koszorús László alig egy hetet töltött az elnöki székben.

A rapid váltást a felszínen szakmai nézetkülönbségekkel magyarázták, ám mindenki szerint a két miniszter közötti ellentét a valódi ok.

Az NFM pedig azt közölte a portálla, hogy az SZF elnöke Nagy László, aki e megbízatása előtt a Miniszterelnöki Kabinetiroda magánjogi főosztályának vezetőjeként dolgozott. Az új szervezet kialakítása folyamatban van, a várható teljes létszám 120-130 fő lesz.