Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A zrt. hétfői MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a világgazdasági válság, illetve a magyar építőipar válsága, a banki hitelezések rendkívüli megszorítása, valamint a 2011. februárban kitört líbiai forradalom következtében megsemmisült eszközei és emellett közel 300 millió eurós projektjének meghiúsulása miatt a Vegyépszer Hungária Zrt. 2011. májusában csődvédelmet kért. Ezt a Fővárosi Bíróság 2011. május 14-én jóvá is hagyta.

A cég közölte: a hitelezőkkel történt többszöri tárgyalás, valamint a csődmoratórium kétszeri meghosszabbítását követően - annak ellenére, hogy eszközeinek döntő része zálogjoggal terhelt, vagy óvadékban van - a társaságnak sikerült a többség számára elfogadható ajánlatot kidolgoznia.

Az egyezség alapján a hitelezők több mint egyharmada 48-55 százalék közötti, több mint fele 30 százalék feletti és kétharmaduk 20 százalék feletti kielégítést kap. Csak a 10 millió forint feletti követeléssel rendelkező hitelezők kapnak 10 százaléknál kisebb kielégítést. Az egyezséget az összes hitelezők szavazatszámai szerint számítva, a biztosított kategóriában 80 százalék, a nem biztosított kategóriában 76 százalék szavazta meg.

A jelenlévő hitelezők többsége támogatta az egyezséget - derült ki a cég közleményéből.