A Kreatívon megjelent elemzés szerint az árbevétel alapján a Simicska-érdekeltségű Hung-Ister Zrt. volt a legnagyobb tévés gyártócég 2012-ben - írta az Index. Ez a vállalat gyártja többek között a Magyarország, szeretlek!, a Maradj talpon! című vetélkedőket és a szerencsejáték sorsolási műsorokat is.

A Kreatív egy korábbi cikke szerint a vállalat már tavaly is a gyártópiac legnagyobbjának számított, de a 2011-es 2,7 milliárdos forgalmat és 828 milliós nyereséget 2012-ben sikerült megfejelni 4 milliárdos forgalommal és 1,13 milliárdos nyereséggel, amelyből a tulajdonosok, a Mahir Zrt. és B-Reklám osztalékként a teljes összeget kivették.

A második helyen álló IKO Műsorgyártó Kft.-nek (RTL külső beszállító) három százalékkal csökkent a bevétele 2011-hez képest, míg a harmadik Magyar Grundy Ufa Kft.-nek (RTL Barátok közt) nem változott tavalyhoz képest a helyzete. A negyedik helyen a TV2 szappanopera-gyártója, az Interaktív Kft. áll, az ő bevételük azonban közel 20 százalékkal csökkent.

Az ötödik legnagyobb tévés gyártócég a szintén a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Show and Game Kft. lett, ami 65 százalékkal növelte bevételeit 2011-hez képest, és szintén gyárt műsorokat a köztévének, így a Bagi-Nacsa-féle Poén pénteket és A Dal című Eurovíziós dalválogató műsor - írja az Index, ahol az is olvasható, hogy a Hung-Ister és a Show and Game az MTVA nyilvánosságra került tavalyi költségvetése szerint összesen 1,480 milliárd forintot kapott a közmédiától.