Ha a Közgép Zrt. nagyon alacsony árakon ad be folyamatosan ajánlatokat, akkor vagy neki kell nyernie, vagy a helyére lépő új kedvenceknek nem marad elég nyeresége "egyéb" célokra, vagy módosítani kell a közbeszerzési szabályokat. Utóbbi egyébként folyamatban is van - írt a hetilap. (Simicska Lajos a Napi.hu kadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2015 kiadvány szerint a tizedik legvagyonosabb magyar.)

Ráadásul a politikai hátszélért cserében Simicskáék eddig a politikának kedves és fontos rendszereket is működtettek, jó célokra is áldoztak. Ilyen volt a kormányoldalt támogató médiabirodalom, de ilyen volt több sportág is - írta a Figyelő.

Bár a Közgép korábban a felcsúti Puskás Akadémiát is támogatta, és az infrastrukturális fejlesztések azért csak ide is elérnek, de ma például az akadémia három főszponzora közül kettő, a Duna Aszfalt Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. részesül a feladatokból. A focin kívül a következő négy legnépszerűbb labdajátékban ez az egyetlen üzleti kör, a Közgép-csoport annyit segített a sportnak, oly mértékben finanszírozta a sportágak elitjét, hogy az egészen döbbenetes. Hogy miről szól ez a történet annak különös aktualitást ad, hogy a napokban Németh Miklós, a Közgép vezérigazgatója már nem a jégkorongszövetség elnöke - írtaa hetilap.