Az Advenio Zrt. eddig Nyerges Zsolt, Simicska Lajos legközelebbi bizalmi emberének tulajdonában volt. A Class FM brand megmarad, az adó profilja nem változik a jövőben sem - mondta McNutt. Az amerikai tulajdonú Sláger Rádió2009-ben szűnt meg 12 évi működés után, akkor épp Túri Árpád vezette a csatornát. A Class FM-nek jelenleg 2,8 millió hallgatója van - írta a 444.hu.

Az elmúlt hónapokban többször is felmerült, hogy a Simicska érdekkörébe tartozó Class FM elbukhatja az általa eddig használt legértékesebb országos rádiófrekvenciát, amelynek első hét éves periódusa novemberben jár le. A szerződés elviekben automatikusan öt évre meghosszabbítható, de súlyosnak titulált jogsértés esetén megvonhatják az engedélyt.

Az új tulajdonosok a Médiahatóságnál hétfő reggel bejelentették a tranzakciót - írta a portál.

McNutt a Népszabadság kérdésére azt mondta, hogy a Sláger nem fog politikai szerepet játszani, az üzletember nem tárgyalt kormányzati szereplőkkel, sem a miniszterelnökkel az ügyben. Az üzletember többször elismételte, hogy ők a zenei piacra szeretnének fókuszálni, és a hallgatók számukra a legfontosabbak.

A 444 kérdésére Túri azt nyilatkozta, semmi információja nincs arról, hogy Simicska és Nyerges miért adták el hirtelen az ország leghallgatottabb, legnépszerűbbnek mondható rádióját.