Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BKIK elnöksége főtitkári feladatokkal bízta meg Marosi Lászlót, kinek célja a kamarai szolgálat újraértelmezése és tartalommal töltése - írja közleményében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a keddi elnökségi ülésről beszámoló közleményében. Marosi kinevezését a korábbi tisztségviselő, Szentesi Lászlóné ideiglenes megbízásának lejártával indokolták.

A személycsere abból a szempontból érdekes, hogy a Napi.hu kedden írt arról, hogy Szentesi egy tavaly lefolytatott, decemberben lezárt vizsgálat alapján azt írta, hogy súlyos visszásságok történhettek a BKIK gazdálkodásában. Az állította, hogy a szervezet könyvelése és számviteli rendszere áttekinthetetlen, ezért a ráfordítások és a bevételek nem a valós helyzetet tükrözik

Kiss Zoltánt, a BKIK elnökét délelőtt a Napi.hu hiába kereste, nem tudta elérni. Most azonban Marosi kinevezése kapcsán azt írta a szervezet közleményében, hogy az új főtitkártól vállalkozói központú új szemléletet és dinamikát várnak. Továbbá azt, hogy transzparenssé és ésszerűvé tegye a gazdálkodást.

A BKIK az új főtitkárról

Marosi László 53 éves háromgyermekes közgazdász, gyakorló vállalkozó. Életműveként tekint a Meló-Diák piacvezető diákmunka-hálózatra, amelynek idén debütált nagy sikerrel a generációformáló és hiánypótló pályaorientációs kezdeményezése. A Mentorprogram kompetenciamérésekkel, folyamatos visszajelzésekkel és a piacképességet igazoló, egymásra épülő bizonyítványok kiadásával segíti célba a fiatalokat. Meggyőződése szerint a ma diákvállalkozói a holnap sikeres vállalkozói. Vállalkozása menedzselése mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökségi tagja. 2016-ban a KKV-k versenyképességének ösztönzéséért, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól "Magyar Gazdaságért" díjat kapott.

A BKIK-nál tavaly robbant ki botrány, miután a szervezet korábbi elnökéről, Szatmáry Kristóf fideszes politikusról kiderült, hogy családtagjait is foglalkoztatja. A tavaly márciusi tisztújításon Kiss Zoltánt, a BKIK gazdasági szolgáltatások tagozatának elnökségi tagját választották meg a kamara új vezetőjének. Később kiderült, hogy a szervezet kasszájából közel 290 millió forint hiányzik.