Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi IKEA-csoport 34,2 milliárd eurós értékesítési árbevétellel zárta a 2016-os pénzügyi évet. Az összes értékesítést euróra váltva 7,1 százalékos, a valutára gyakorolt hatással korrigálva pedig 7,9 százalékos a növekedés. Az áruházak értékesítése átlagosan 4,8 százalékkal nőtt - olvasható a társaság közleményében.

A cég Magyarországon is érzékeli a lakberendezés iránti növekvő keresetet Magyarországon is, és mintegy 15 százalékos növekedést remél a 2015-ös pénzügyi évhez képest. Épp a növekvő igény kielégítése okán nyitja meg új áruházát Soroksáron 2017 májusában.

Indul az akció

A vállalat Magyarországon, még idén tervezi a több száz új munkatárs felvételét nemcsak a már meglévő budapesti és a budaörsi, hanem a jövőre megnyíló soroksári áruházába is.

Számos területre, többek között eladói, logisztikai és éttermi munkakörre keresi új kollégáit a cég. A több száz meghirdetett pozícióra a tapasztalt szakemberek mellett pályakezdők és olyanok jelentkezését is várják, akik új szakmai területen szeretnék kipróbálni magukat. A kiválasztási folyamat éppen ezért eltér a hagyományos felvételi rendszertől: a vállalatnál a szakmai önéletrajz helyett fontosabb, hogy a jelentkező mennyire képes azonosulni a vállalati értékeivel - így például a nyitottsággal, a munka és az egymás iránti felelősségvállalással, a csapatmunka szellemiségével és a folyamatos fejlődéssel kapcsolatos elvárásokkal.

Jövőre jön a webáruház

A csoport az eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a hagyományos és digitális értékesítés integrálására, lehetővé téve, hogy a vásárlók a nekik tetsző és igényeiket kielégítő módon vásárolhassanak. Emellett a társaság 12 új áruházat és 19 átvételi pontot nyitott az elmúlt év során.

Az online áruház és az úgynevezett Click and Collect szolgáltatás bevezetését Magyarországon az Ikea 2017 végén tervezi. A cél, hogy egy olyan rugalmas disztribúciós hálózat jöjjön létre, ami kényelmet és elérhetőséget biztosít a vásárlók számára.