A DTV News szakmai portál úgy tudja, hogy kilenc új csatornanévre is védjegybejelentést tettek. Ezek között lehetnek humoros, szórakoztató, valamint szappanoperákra "szakosodott", illetve zenei csatornák.

Azt még nem lehet tudni, hogy ezek közül valójában hány és mikor indul el. Eddig nem érkezett csatornaregisztrációs kérés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz - erről tájékoztatta a napilapot a hatóság.

Az új csatornák indításának szándéka nem meglepetés, hisz miután a Napi.hu kiadásban megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 listáján 44 milliárd forint becsült vagyonnal a 16. helyen debütáló Vajna András György cége megvásárolta a TV2-t, Dirk Gerkens vezérigazgató egyből jelezte, hogy bővíteni kívánják a csatornacsomagot, amely jelenleg a TV2 mellett a SuperTV2-ből, a FEM3-ból és a PRO4-ből áll. A cél az össznézettség és ezáltal a reklámbevételek gyarapítása. Piaci információk szerint a TV2 a Sláger TV-t és a Story-csatornákat is megvette volna, ám azok tulajdonosai elzárkóztak a felvásárlástól.