Bár a Wall Street mára már kevésbé szereti a tech vállalkozásokat, így az utóbbi időben kevesebb lett a tőzsdei bevezetés is, ám ez nem azt jelenti, hogy ezek a vállalatok nem képesek hatalmas fejlődésre - írja beszámolójában a Forbes, amely elkészítette a leggyorsabban növekvő technológiai cégek rangsorát.

A lista összeállítása során nemcsak azt vették figyelembe, hogy a múltban milyen növekedést produkált az adott vállalkozás, hanem azt is, hogy a jövőben várhatóan mire lesz képes. Leginkább azonban az elmúlt három év árbevétel-növekedését figyelték, ami alapján egy online ételrendelő oldal, a GrubHub nyerte a versenyt, hiszen évi 66 százalékos növekedést tudott felmutatni.

A Facebook természetesen kihagyhatatlan egy ilyen listából, itt végül harmadik helyre futott be átlagosan 53 százalékos árbevétel-növekedéssel az elmúlt három évben. Teljesítménye még inkább elképesztő, ha tudjuk, hogy milyen magas bázisról volt képes ezt az emelkedést elérni.

Ami számunkra igazán fontos, hogy a magyar gyökerekkel rendelkező LogMeIn is felfért a listára, mégpedig a 10. helyen. Ehhez 26 százalékos növekedést kellett az elmúlt három évben, amivel nem mellesleg olyan cégeket előzött meg, mint például az Amazon, vagy a PayPal Holdings.

A teljes listát ide kattintva tudja megtekinteni!