Az egészen pontosan 863,994 utas az ez évvel ezelőtti adatokhoz képest 8,4 százalékos növekedést jelent, amivel még a 2011-es adatokat (827,5 ezer) is megdöntötték.

A forgalom főképp egy sor új járat elindításának köszönhető, de sokat segített az is, hogy a meglévő útvonalakon emelték mind a járatkapacitásokat (nagyobb repülőgépet állítottak be a légitársaságok), mind a napi/heti járatszámokat.

Érdemes megemlíteni, hogy idén márciusban és májusban is megdőltek forgalmi rekordok Budapesten és ha tendencia folytatódik (és nem következik be nagyobb nemzetközi konfliktus a térségben vagy hatalmas kerozin áremelkedés) akkor megdőlhet a 2011-es 8,9 milliós utasszám az év végére.

A Budapest Airport közleménye szerint a számok növekedéséhez ezen kívül az is hozzájárult júniusban, hogy a Wizz Air forgalomba állította újabb, sorrendben 8. repülőgépét Budapesten és új járatokat is elindított (Alicante) vagy növelte a meglévő járatok sűrűségét. Tavasztól sűrűbben jár Tel Aviv és Budapest között az UP izraeli légitársaság, elindult a Transavia France Párizs-Orly járata, felújította leedsi járatát a brit Jet2.com légitársaság. Júniustól közlekedik a budapesti repülőtérre Barcelonából a Vueling spanyol légitársaság, ebben a hónapban kezdtek magukra találni a charter-légitársaságok (Travel Service, Freebird, Onur Air stb.).