Több hetes előzetes adatgyűjtést követően tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei a derecskei Bold Agro Kft. gyümölcslé-előállító üzemében. A cég, termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységeknek és áruházláncoknak is - olvasható hatóság közleményében.

Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az ellenőrzés során - az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva - 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta több alkalommal is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.

A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését. Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós bírság várható.

A Bold Agro Kft.-t 1990-ben alapították, jelenleg 116 dolgozót foglalkoztat a Céginfo.hu adatai szerint. Tavaly közel 4,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az üzemi eredménye 259 millió forint volt.