Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a kivitelező Strabag Építő Kft., Strabag AG és Soltút Kft. alkotta S+S R67 Konzorcium képviselőinek kézjegyével ellátott kontraktus szerint a Látrányt és Kaposfüredet elkerülő utak közötti 33,2 kilométer hosszú, kétszer kétsávos új útszakasz 96 milliárd forintba kerül - írja az MTI.

A 67-es gyorsforgalmi út teljes hosszában 46 kilométer lesz, így Kaposvárról mintegy fél óra alatt elérhető lesz az M7-es autópálya - közölte Nagy Róbert Attila, a NIF Zrt. vezérigazgatója.

Még nem tudni, hogy a 2019-re elkészülő 67-es gyorsforgalmi út hány új munkahelyet jelent majd Kaposvárnak és a környező településeknek, vagy mennyivel nő a cégek versenyképessége, mennyivel tudnak több bért fizetni a dolgozóiknak, de biztos, hogy a fejlesztéssel nagyon komoly versenyhátrányt sikerül leküzdeni - mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az eseményen hangsúlyozta: a kormány felismerte a nagyvárosok, megyeszékhelyek, gazdasági, társadalmi központok megfelelő elérhetőségének fontosságát. Ennek jegyében 2010-hez viszonyítva 2022-ig 60-70 százalékkal bővül a gyorsforgalmi úthálózat és nagy gondot fordítanak a meglévő közúthálózat karbantartására, biztonságosabbá tételére.