Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetés - melyet az Alliance Jura-Hongrie Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt AJH Növekedési Kockázati Tőkealapból finanszíroznak - célja a magyar feltalálók közel egy évtizedes munkáján alapuló pirolízis üzem kapacitásának megnégyszerezése, amelynek köszönhetően a hulladékfeldolgozás már gazdaságosan végezhető. "Az 5 ezer tonna éves kapacitású üzem felépítése mérföldkő az életünkben, hiszen ezzel megkezdődhet a nemzetközi szabadalmi oltalom alatt álló technológia globális értékesítése, valamint újabb fejlesztéseket indíthatunk más típusú műanyagok hőelbontása területén" - mondta el Nagy Péter, a projekt szakmai hátterét adó Pirolisis Project Kft. ügyvezetője.

Az üzem, amely 2016 év elejétől termel majd teljes kapacitással, amellett, hogy környezetvédelmi célokat szolgál, optimális jövedelemtermelő képességgel is rendelkezik, hiszen az egyelőre széles körben és ingyenesen elérhető gumiabroncs-hulladékból állít elő az ipar számára olyan fontos alapanyagokat, mint az olaj, korom és a szén.

"Rövid távú célunk az, hogy az üzem az üzleti tervben szereplő nyereségességi szintet elérje, azonban nagyon komoly lehetőséget látunk abban is, hogy ennek a világszínvonalú technológiának a hazai és nemzetközi piacon történő elterjesztésében is részt vehetünk" - mondta Makra Zsolt, az Alliance Jura-Hongrie Zrt. befektetési igazgatója.