A cég az összeget 2015. májusa és 2019 decembere között fordíthatja abroncsgyártó szakképesítés oktatására. A támogatás feltételeként a vállalat a képzésben résztvevő személyek legalább 70 százalékának - a képzést követő legalább 18 hónapos - továbbfoglalkoztatására vállal kötelezettséget.

A kft. már megkezdte a létszámfelvételt, eddig 250 végzősnek kínáltak ösztöndíjas foglalkoztatást és az első 90 technikussal már meg is kötötték az ösztöndíjas szerződést - olvasható az NGM közleményében. A végzős hallgatók a tervezetten július 1-vel történő felvételüket követően először 2 hónapos elméleti és nyelvi képzésben vesznek részt, majd szeptembertől négyhónapos indiai és hollandiai gyakorlati képzést kapnak az Apollo gyáraiban. Hazatérésük után a gyöngyöshalászi üzemben első feladatuk a gépek telepítése és beüzemelése lesz. A vállalat az új beruházással kiemelten támogatja a munkaerő-utánpótlás képzését és a kelet-magyarországi régió duális képzését is.

A Magyarországon megvalósuló 146 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás révén 975 új munkahely létesül és évi egy millió abroncs gyártása válik lehetővé. Az 1972-ban alapított, 16 ezer főt foglalkoztató Apollo Tyres Ltd. India vezető gumiabroncsgyártó vállalata, amely a világpiacon a 16. helyet foglalja el. A cég Indiában, Afrikában és Európában összesen 6 gyárat üzemeltet és több mint 100 országba exportálja termékeit.