Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

David Wiernik hangsúlyozta: Magyarország a legjobb befektetési célpont informatikai fejlesztésre. Elmondta: az új központ megnyitásával több, fontos projektjét költözteti Szegedre az iGO Navigációt fejlesztő NNG Kft. Az első szakaszban 50 új kollégát vesznek fel, majd a létszámot fokozatosan 200-ra bővítik. A programozói központ a tervek szerint novemberben nyílik.

Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója elmondta: Szeged mellett a jól képzett szakemberek, a gyakorlatorientált informatikai képzés, az előkészítő tárgyalások konstruktív légköre, a színvonalas egyetemi együttműködés lehetősége, az elérhető infrastruktúra és a városra hagyományosan jellemző élénk tudományos élet miatt döntött az NNG vezetése.

Az új központba elsősorban C++ fejlesztői, -tesztelő és -csoportvezetői munkakörökbe keresnek pályázókat, illetve a felhasználói felület fejlesztéséhez grafikusok és scripterek jelentkezését várják. A budapesti irodában jelenleg 650 embert foglalkoztatnak.

Az új csapat ismert autómárkák modelljeibe készülő navigációs és infotainment projekteken dolgozik majd. Bár az iparágban jellemző trend a programozási feladatok kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa - mondta a vezérigazgató.

A 2004-ben alakult NNG Kft. az autóipari, az okostelefonos és a személyi navigációs szektor egyik vezető szolgáltatójaként kínál fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat, melyekhez szolgáltatások széles köre, valamint egy univerzális online szoftver- és térképfrissítő portál kapcsolódik.

Az NNG iGO Navigációs szoftverét használó eszközök száma mára világszerte meghaladja a 20 millió darabot, míg a nemzetközileg is elismert 30 legnagyobb autómárkától származó megrendeléseinek száma a 30 milliót.

A navigációs piacon meghatározó, folyamatosan fejlődő és bővülő vállalat 8 irodát működtet világszerte: egy magyarországi központot és további irodákat Izraelben, Svájcban, Indiában, Ausztráliában, Kínában és az Egyesült Államokban.

A nyilvános adatok szerint a társaság nettó árbevétele a 2012-es üzleti évhez képest 50,5 százalékkal, 16,885 milliárd forintra nőtt 2013-ban. Az adózott eredmény a 2012-es 2,951 milliárd forintról 4,778 milliárd forintra emelkedett.