Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyre több csekket fizetnek be a Magyar Posta ügyfelei az országszerte megtalálható 20 csekkbefizető automatákon keresztül - közölte a társaság.

1. Közel félmilliárd forint összbefizetés

Február eleje óta több mint 43 000 csekkbefizetés történt, több mint 460 millió forint értékben.

2. Legalább két csekk

A csekkbefizető automatákat használó ügyfelek fele kettő, vagy annál több csekket fizet be egy tranzakcióval.

3. Csúcsidőszakok

A legforgalmasabb időszak a hónap első fele, napon belül pedig a 11-13 óra és a 16-18 óra közötti időszak.

4. A legforgalmasabb helyek

Eddig a legnagyobb forgalmú a Budapest 62-es postán (Nyugati pályaudvarnál elhelyezkedő posta) található csekkbefizető automata, a vidéki helyszínek közül pedig Miskolc Szinvapark Bevásárlóközpontban található készülék. (A csekkautomaták listáját idekattintva érheti el.)

5. Itt tényleg minden csekk jöhet

A Magyar Posta csekkbefizető automatáin keresztül minden csekkkibocsátó, valamennyi csekkje (akár a kézzel kitöltött csekk is) befizethető - az automata elhelyezkedésétől függően - akár a hét minden napján, a késő esti órákban is. A Magyar Posta az egyetlen olyan szolgáltató, amely mindenfajta csekk befizetését lehetővé teszi automatáin keresztül készpénzkímélő módon. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül! Egy fizetési művelettel maximum 290 000 forint értékben legfeljebb öt csekk adható fel.

A Magyar Posta - az igénybevételtől függően - tervezi a csekkbefizető automata hálózat további bővítését, illetve vizsgálja annak lehetőségét, hogy készpénzt is elfogadó automatákat is üzembe állítson. A fejlesztés következő állomásaként a Magyar Posta hűségkártya programjába is bekapcsolják a csekkautomata-hálózatot.

Így kell használni a csekkautomatákatAz Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően - ezt az érintőképernyőn lehet megtenni - be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely leolvassa a rajta szereplő adatokat és az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont. Ezt követően be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát - az érintés nélküli fizetés a későbbi tervekben szerepel.

A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését. Az automatán keresztül egy fizetési művelettel 290 ezer forint értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok - ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében - a Magyar Posta Elszámoló Központjába kerülnek, elszámolásuk itt történik.