A tavalyi évhez hasonlóan, idén is okos szoponzor szerepre készül a Sziget kapcsán a Vodafone Magyarország - mondta Beck György, a mobiltelefon társaság elnök-vezérigazgatója egy pénteki tájékoztatón. A cég tehát a fix összegű támogatás mellett a Szigetre vitt szolgáltatásaival járul hozzá a rendezvény sikeréhez - például 21 mbit/másodperces sebességre képes mobilinternetes lefedettséget biztosít.

Az újdonságok között szerepel a mobilfizetés következő generációs szolgáltatása, az NFC (Near Field Communications). A mobilfizetéshez egy terminálra illetve egy NFC chippel ellátott mobiltelefonra van szükség, s egy érintéssel lehet vele fizetni, bár erre csak egy tesztközönségnek lesz lehetősége a Szigeten.

A tavaly jól bevált szolgáltatások idén is elérhetőek lesznek: például ebben az évben is lehet majd perc alapú belépőt váltani. A Szigetre látogatóknak nem lesz szükségük készpénzre, a rendezvény területén ugyanis mindenütt lehet majd a Sziget kártyával fizetni, amit a bejáratnál kap meg a vendég, s ami készpénzzel vagy bank kártyával is feltölthető - mondta Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda Kft. ügyvezetője. A Szigetnek idén 50 millió forint bérleti díjat kell fizetnie a fővárosnak, s emellett minimum 100 millió forint értékű - például közlekedési, gyógyfürdő szolgáltatást - kell értékesítenük.