Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb, felső-közép kategóriába sorolt Skoda SuperB személyautókat vásárolt "személyes használatra" az Országgyűlés Hivatala (OH) bruttó 28,9 millió forintért - derül ki az Országgyűlés működtetését végző hivatal honlapjáról. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent tájékoztató szerint az OH négy darab "Skoda SuperB Business Plus 2.0 CR TDiDSG 140 (4-ajtós) vagy azzal egyenértékű személygépjármű" beszerzésére bonyolított le nem nyilvános eljárást.

A vásárlás értéke nem haladta meg a nettó 25 millió forintot, így nyilvános hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárás keretében szerezték be az autókat. A felkért két ajánlattevő közül az OH-nak korábban is szállító Porsche Hungaria Kft.-t hirdették ki nyertesnek a nyár folyamán, még július végén. A szerződés előzetesen becsült értéke nettó 24,9 millió forint volt, a Skoda-forgalmazó nettó 22,8 milliós ajánlattal nyert. Egy autó bruttó áron 7,2 millió forintba került. A másik pályázó a gödöllői Patócs Autóház Kft. volt.

Korábban is vásároltak

Az OH tavaly november végén már vásárolt "személyes használatra" négy felső-középkategóriás Skoda SuperB járművet a Porsche Hungariától, de drágábban: bruttó 31,5 millió forintért. Akkor nem akadt versenytársa az autókereskedőnek.

Az OH honlapján közzétett szerződéses adatokból kiderül, hogy 2012 áprilisában és októberében is vettek egy-egy felső kategóriás autót a Porsche Hungáriától, 9,99 millió, illetve 10,1 millió forintért. "A gépjárműveket a hivatal feladatainak ellátása érdekében vásároltuk" - mondta novemberben a Blikknek az OH gazdasági főigazgatója arra, hogy miért volt szükség a tízmilliós autókra. (2012-ben még egy Gianni Ferrari Playgreen kertészeti kistraktort is vettek 10 millió forintért az Agrolánc Kft.-től, ezt a Parlament körüli park gondozására használjak.)

Az OH szerződései között találni még egy 6,7 milliós Volkswagen Passat Comfortline vásárlására szóló, 2013 februári megállapodást a Porsche Hungariával.

A Fidesz, az MSZP és a Jobbik parlamenti frakciói szintén a Porsche Hungariától bérelnek autókat.