Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. öt évre szóló ingatlan- és irodabérleti szerződést írt alá a Malév két leányvállalatával, a földi kiszolgálást végző Malév GH Ground Handling Zrt-vel és a repülőgép karbantartásával foglalkozó Aeroplex Kft-vel - mondta lapunknak Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója.

Ez erős üzenet arról, hogy hosszabb távon életképesek lehetnek a felszámolás alatt álló légi társaság említett vállalkozása. Minden bizonnyal így vélekedhet a Magyar Nemzeti Vagyonkezlő Zrt is, hisz feltehetően a cégeknek meg kellett szerezniük az anyavállalt jóváhagyását. Szakértők szerint a Malév GH rendelkezik reális piaci háttérrel és az Aeroplexnek is van reménye a talpon maradásra.

Amint arról beszámoltunk, a Malév időközben felkerült a NAV legnagyobb, százmillió forint feletti tartozással bíró cégeket felsoroló listájára, több neves cég és magánszemély mellé.

Az Aeroplex  spanyol, norvég, orosz megrendelésre, vagyis a nemzetközi piacra is dolgozik, az úgynevezett hangárkarbantartás területén, amikor a gépeket − általában évente − részletesen átvizsgálják és javítják. Ebben a szegmensben bevételeinek csupán 17 százaléka származott a Malévtól − erre alapozva a nemzetközi piacon életképes lehet a társaság.