Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hivatal idén idított új tudományfinanszírozási programot, amelyben azokat a munkájukat Magyarországon végző jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatókat díjazták, akik tudományos közleményükkel a szakterületük felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a megjelenést követő két éven belül - adták hírül.

A 2017-ben először meghirdetett felhívás két értékelési fordulójában 52 kutatócsoport nyert el összesen egymilliárd forint támogatást.

A felhívásra olyan magyarországi kutatóhellyel rendelkező, és kutatásaikat jelentős részben Magyarországon végző kutatók és kutatócsoportjaik pályázhattak, akik 2014. január 1. után tettek közzé eredeti kutatási eredményeket.

Az NKFI jövőre is tervezi a felhívás megjelentetését, amelyre a most forráshiány miatt elutasított pályázók ismételten benyújthatják pályázatukat.

A felhívás tematikus megkötés nélkül minden tudományterületről megpályázható volt, a benyújtott pályázatok többsége a matematikai, fizikai, kémiai és mérnöki tudományok, valamint az orvosi és biológiai tudományok területéről érkezett.

Képünk illusztráció.