Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere (aki egyúttal az utolsó önálló Pénzügyminisztériun vezetője volt) azt mondta, csak a vezérigazgatói posztról távozott.

Arra a kérdésre, hogy vállal-e szerepet az Együttben, az éppen szabadságon lévő üzletember azt mondta, hogy: Nem, nem, ez teljes tévedés.

Oszkó 2010. október 1-jén lett az OTP Bank Nyrt. többségi tulajdonában lévő PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója. A tőkealap-kezelő együttesen 5,5 milliárd forint tőkét tud befektetni.

A 41 éves szakember első munkahelye (negyedéves egyetemista korától) a KPMG könyvvizsgáló és tanácsadó világcég volt. A KPMG londoni tagvállalatánál is dolgozott 2000 nyara és 2001 tavasza közt. Majd 2001-ben a Freshfields Bruckhaus Deringer nemzetközi ügyvédi irodahálózat magyarországi irodájához csatlakozott és rövid idő után a cég adó-tanácsadási egységének vezetője lett. Oszkó 2004-től a Deloitte-nél dolgozott, 2006. január 1-jétől az adótanácsadás üzletág vezetőjévé nevezték ki, majd 2007 júniusától elnök-vezérigazgató- és abban az évben elnyerte a Menedzserek Országos Szövetsége Az év fiatal menedzsere díját is. Pénzügyminiszter 2009. április 16.  és 2010. május 29. között volt.