Az NMHH korábban azért indított vizsgálatot a Telenornál, mert számos panasz érkezett, hogy az elavult tarifacsomagok kivezetése után több előfizető rosszul járt.

A hatóság kiderítette, hogy szerződésmódosításokkal kapcsolatban több ponton jogsértés gyanúja merült fel. A Telenor együttműködött a hatósággal, és az ügy végül egy úgynevezett hatósági szerződéssel zárult. Ez lehetőséget adott arra, hogy a távközlési vállalat olyan kötelezettségeket vállaljon az érdeksérelmet szenvedett előfizetők kompenzálására, amelyeket más módon, például határozat meghozatalával a hatóság nem írhatott volna elő.

A Telenor vállalta, hogy az érintett előfizetőinek augusztus 29. és szeptember 2. között sms-t küld, amelyben egy kérdőív linkje és egy egyedi kód szerepel azért, hogy az ügyfelek jelezhessék pozitív és negatív véleményüket és igényüket a tarifatisztítással, és az új tarifájukkal kapcsolatban. Akinek ez nem felel meg, telefonon és személyesen is válaszolhat.

A cég azzal indokolta a tarifák kivezetését, hogy az elmúlt két évtizedben több száz tarifaváltozatot dolgoztak ki az iparági fejlődés és a változó ügyféligények mentén, amelyek között néhány mára időszerűtlenné vált.

A szeptember 16-ig beérkező jelzések feldolgozása után legkésőbb október 31-ig személyre szabott kompenzációs ajánlatokkal keresik meg a kérdőívben elégedetlen visszajelzéseket adó előfizetőket. A kompenzáció része, hogy az érintettek díj-, illetve esetenként kötbérmentesen válthassanak az igényeikhez leginkább illeszkedő tarifacsomagra, és szükség esetén havidíj-jóváírásra is sor kerülhet.