Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kiakadtak a miskolci Népkert környékén élők, amikor meglátták most zajló sörfesztivál programját: szombaton még éjfélkor is kezdődik egy fél kettőig tartó koncert, amit "színpadzárás" követ. A tiltakozók szerint a berendezéseket szállító kamionok összetörik a járdát, és sok fát is kivágtak a sátrak felépítése miatt - írta a Népszabadság.

A helyiek közül a lapnak többen elmondták: érthetetlen, miért kapott számos kedvezményt a sörfesztivál megrendezésére a tévés Hajdú Péterhez köthető vállalkozás, a törökbálinti Septemberfest Kft. A Boon.hu birtokába jutott szerződés szerint a város ingyen biztosítja a területet és a hirdetési felületet Hajdú cégének, s Miskolc vállalta az orvosi ügyelet ellátását, valamint a takarítást és szemétszállítást is. A Boon.hu szerint a város és a kft. 2012-ben öt évre szerződött, s abban olyan kikötés is van, amely alapján az önkormányzat kárfelelőssége terhével vállalja, hogy amennyiben a megállapodást nem hosszabbítják meg, akkor 2020. szeptember 10-ig nem is köt más, harmadik személlyel szerződést ilyen rendezvény megrendezésére.

A Céginfo.hu adatai szerint a sörfesztivált szervező Septemberfest Kft. jelenleg Hajdú Péter kisebbségi és Schmidl Péter többségi tulajdonában áll, 2013-ban 70 milliós, 2014-ben 54 milliós nettó árbevételt mellett 7 millió, illetve 7,5 millió forint nyereséget ért el. A kft.-t 2012-ben alapította Hajdú Péter a magyar energiaital gyártó Hell Energy Kft.-ben érdekelt ifj. Barabás Ernővel és Barabás Zsolttal együtt, de ők 2013-ban távoztak a cégből.

Hajdú nevéhez több vállalkozás is köthető, legnagyobb cége a TV2 csatornának műsorokat gyártó, köztük a saját Frizbi című show-ját is készítő Frizbi Entertainment Kft. (FE), amely három év alatt közel megötszörözte nettó árbevételét: a 2010-es 213 milliós bevétele 2013-ra 1,06 milliárd forintra nőtt. Tavaly is sikeres évet zárt a műsorgyártó, ismét egymilliárdot meghaladó forgalmat bonyolított, s 18 milliós adózott eredménnyel zárta az évet.

Hajdú FE Kft.-je Törökbálinton Like Bisztró és Pizzéria néven éttermet is üzemeltet.

Az FE Kft. szerezte meg 2013-ban a Magyarország Szépe Kft.-t is, amely a magyarországi licenctulajdonosa a Miss World, a Miss Earth és a Miss Universe szépségversenyeknek - az utóbbi jogait azonban tavaly Andrew G. Vajna kaszinótulajdonos-kormánybiztos vásárolta meg, s fő szervezőnek feleségét, Vajna Tímeát tette meg. A Hajdú-Sarka Kata vezette Magyarország Szépe Kft.-nek tavaly csak 5 millió, míg tavalyelőtt 110 milliós bevétele volt, de veszteségesen működik.

A Miss Universe megszervezésére kezdetben közösen alapított céget 2014 januárjában Hajdú-Sarka Kata és Vajna Tímea, a Beauty Enterprises Hungary Kft.-t, de abból pár hónap után kiszállt Hajdú felesége, ezt jelenleg Vajna Tímea és a férjéhez köthető AV Investments Kft. birtokolja a Céginfo.hu adatai szerint.

Hajdú és felesége, Hajdú-Sarka Kata, valamint az FE Kft. tulajdonában van a DNH Invest Kft., amely fő tevékenységként ingatlanbérlettel és -üzemeltetéssel foglalkozik. A 2013 szeptembere óta működő cég befektetett eszközei 218 millió forinton voltak nyilvántartva a tavalyi mérlegében, bevétele azonban nem volt.

A DNH Invest és Hajdú-Sarka Kata részvételével, illetve ügyvezetésével 2015 májusában egy reklámügynökséget is létrehoztak, 3 millió forint jegyzett tőkével a Food and More Kft.-t.