Mészáros Lőrinc egyik cége lett az Echo Tv új tulajdonosa, az adásvételi szerződést tegnap írtuk alá - mondta el a Magyar Hírlapnak Széles Gábor, aki az irányvonalat is megadta: a Fidesz-KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna marad az Echo.

Arra a kérdésre, hogy mi alapján döntött a csatorna eladásáról, Széles elmondta, hogy "csak olyan jöhetett számításba, akiknek az értékrendje hasonló az enyémhez, illetve, hogy magyar legyen a vevő...nagyon fontos volt, hogy a leendő tulajdonossal politikailag is félszavakból értsük egymást. Mészáros Lőrinc ilyen ember. Az utóbbi időben többször is tárgyaltunk, és egyértelműen pozitív a róla kialakult véleményem, korrekt és szerény embernek tartom."

Széles szerint Mészárosnak, hogy az Echo megfeleljen a legmagasabb technikai igényeknek is, másfél milliárd forintot kell beruháznia a televízióba, de fizetésemeléseket is eszközölni kell. A volt tévétulajdonos elmondta azt is, hogy a továbbiakban az energiái nagy részét főleg az Ikarus felfejlesztésére kívánja összpontosítani.

Mészáros köre megjelent a Hunguest-láncnál is

A Válasz.hu azt írja, hogy beérkezett a cégbíróságra a Hunguest Hotels Zrt. október 13-i közgyűléséről szóló jegyzőkönyv, amelyből kiderül: a korábbi tulajdonos Leisztinger Tamás emberei kivonultak a társaság igazgatóságából és felügyelőbizottságából, helyükre Mészáros Lőrinc és Tiborcz István lekötelezettjei érkeztek.

Mészáros Lőrinc korábban a Hír Tv-nek bevallotta: néhány éve még sejteni sem merte, hogy idén szállodákat fog vásárolni. Korábban kiderült, hozzá, illetve a hoteljei üzemeltetését végző Event-Immo Kft.-hez tartozik a balatonalmádi volt Ramada, az egerszalóki Saliris és a Lifestyle Mátra is. További részletek a valasz.hu-n.