Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azon dolgozunk, hogy az internetes eléréssel rendelkező okostévéken miként lehet HD, vagy ahhoz nagyon közeli minőségben nézni a LiveJasmin élő adásait - mondta el a lapnak adott interjúban Gattyán György. Ma már képesek vagyunk a HD minőségű kép továbbítására, ehhez csak az szükséges, hogy a modellnek legyen ilyen kamerája. Az a célunk, hogy néhány éven belül az élő műsorokkal ne csak a laptopok, a tabletek és a telefonok, hanem a tévék képernyőjén is megjelenjünk. Szeretnénk a televíziózás felé elmozdulni, hogy ne legyen a néző számára észrevehető különbség az internetes adás és a tévéműsor között. Ha ez megtörténik, akkor a világ legnagyobb médiacége lehetünk, kétezer élő csatornával. Jó ideje figyelek arra, hogy ne IT-, hanem médiacégként tekintsek a vállalkozásomra. A lehetőségek pedig korlátlanok. A csatornáinkon sztárok is születhetnek, akik majd Hollywoodba akarnak menni. Ha én eleve jelen vagyok ott egy filmeket vagy sorozatokat készítő produkciós irodával, akkor az üzletág egész vertikumát átfogó, nemzetközi holdingot hoztam létre - fogalmazott Gattyán.

El kell vinni innen az aranytojást tojó tyúkot, egyszerűen azért, mert ha itt marad, meghal - így az üzletember. Ha Magyarországon maradok, akkor ez a vállalkozás két éven belül befuccsol. Ahogyan a MySpace. Amikor elkezdtük, olyan weboldalak vezették a piacot, amelyek mára sehol sincsenek. Nem újítottak, és a felhasználók egyik pillanatról a másikra otthagyták őket. Nem arról van szó, hogy én elviszek valamit. A vállalkozásom egy része itt elfáradt, kifulladt, vége. Vagy máshol felépítem megint a nulláról, vagy nem lesz semmim. Ebben az üzletágban, a médiaszolgáltatásban Budapest nem elég erős. Ahhoz, hogy a világon érzékelhető legyen a jelenlétünk, Európa Hollywoodjába, médiaközpontjába, vagyis Luxemburgba kell mennünk - nyilatkozta a Népszabadságnak Gattyán.

A tulajdonos Gattyán György vagyonát a Napi.hu A 100 leggazdagabb 2013 című kiadványa 118 milliárd forintra becsülte a 2012-es 98 milliárd és a 2011-es 33 milliárd után. Ezzel a harmadik leggazdagabb magyar volt az idei listán. Emellett Gattyán fizeti évek óta a legtöbb személyi jövedelemadót Magyarországon, erről a Napi.hu-nak májusban adott interjúban is beszélt.